Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2011 21:00 - Единствения начин да предскажем ,бъдещето е да се сдобием с властта да го определяме.
Автор: zanker Категория: Бизнес   
Прочетен: 1406 Коментари: 0 Гласове:
2



 image 

    Власт, власт,власт само това се върти в главата на Макиавели. Може да се трудите упорито, да сте перфектни във всичко, но другите постоянно да ви изместват. Това е идеологията на Макиавели. Властта иска и обича само властта. Затова все някой ще опита да наложи властта си над вас и вие трябва да се опълчите и да отвърнете яростно, така че да забрави да повтори, един от съветите на Макиавели  безкрайно аморални в повечето случаи. 

     Забрави добрите обноски, борбата за власт е като борба за живот в джунглата, бори се като звяр. Методите на Макиавели са доказани през вековете. Намираме пример за тях в издигането на власт на Сталин. Смърт, затвор и контрол над всичко и всички. Но все пак в днешно време няма да си създадеш добра слава, ако убиваш, та даже ще си лежиш в затвора.Нека използваме съветите на Макиавели по-ползотворен начин и да се ограничим до символично убиване.  Да махаме недостатъците с мигване на окото.

     Един макиавелист обича властта и използва народа  да я запази. Привлича общественото внимание към себе си , спечелва го и това го прави непобедим. Във своя „ Владетел” Макиавели показва как да пропагандираме своето и да дейставаме решително. Разкривани перфектния владетел строг, но справедлив. Такъв какъвто не би посмял да се захванеш от страх. Но този страх е за да постигне добро. Не доброто като добродетел, а доброто като правилното нещо, завършена цел.

     Иначе малко думи за  Николо Макиавели. Баща на съвременната политическа мисъл и автор на книгата „Владетелят”. Книга, която според мен всеки висш политик трябва да прочете. Написана през 1513г., породена от нестабилната ситуация във Флоренция по това време. Плод на годините работа на Макиавели като дипломат и наблюдението на владетелите по това време – техните ефективни и неефективни практики.

   Това е клип, който показва част от историята и иделогията на Макиавели







Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zanker
Категория: Бизнес
Прочетен: 16592
Постинги: 6
Коментари: 2
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930